Tätä postausta ei pitäisi kirjoittaa. En mielestäni lukenut kirjaa vaan paremminkin silmäilin sen lävitse lähes 100% lukien. Kirja oli Juhani Tammisen näkemys suomalaisen jääkiekkoilun historiasta johon mukaan hän on ympännyt muualta lainattuja johtamisoppeja tiimityöstä ja valmennuksesta. Monesti ne ovat vain sivujuonne miehen oman menestyksekkään taustan sivussa.

Juhani Tamminenon kiekkolegenda ja brändätty valmentaja joka myy itseään. Hän on tuote, Aurinkokuningas tai Don Tami. Aivan sama. Joku ostaa ja maksaa.

Pidin mielenkiintoisena monia yksityiskohtia tapahtumista joita itsekin olen seurannut. En ole jääkiekon suurkuluttaja joten lähinnä hymähtelin miehen kommenteille Kurre Lindströmistä ja Veli-Pekka Ketolasta. Jälkimmäisessä maistuu porilaistaustani. Kirja oli nopealukuinen ja monia kappaleita oli helppo sivuuttaa kokonaisuuden kärsimättä. Siksi se kai olikin nopealukuinen. Tamminen on ainsainnut asemansa kovalla työllä mitä hän jaksaa kovasti mainostaa. Olkoon se esimerkkinä meille kaikille muille ja keskitytään kovaan työhön. Joulunpyhät ovat ohitse ja Tammisen prinsiipit kannattaa ottaa käyttöön. Itse kuitenkin lähden lomalle vaimoni kanssa ja seuraavat postaukset tulevat olemaan lomalukemistoa. Tamin kirja oli hukkaan heitettyä aikaa paitsi yhden historian näkemyksen osalta. Tiimityöstä kiinnostuneita kehoittaisin katsomaan vaikka blogistin tiimityöskentelyyn liittyvää opinnäytetyötä Tampereen Ammattikorkeakoulun Teknologiaosaamisen johtamisen Ylemmästä ammattikorkeakouluohjelmasta.